- Produktinformation
-
Ge ditt omdöme - Storleksguide
Höjd: 270mm
Hopper: 210x225x220h [mm]
Bashöjd: 50mm
Rullar: längd 126 mm - 32 mm diameter
Justering valsar i mm: 0,6-2,5 (0,1-0,025 "- inches)
Produktionskapacitet: upp till 90 kg / h
Manuell krossning: 1kg / min
Borrmaskin: 1,5kg / min
Skruva valsverk (V1) på monteringsskiva (M) med hjälp av medföljande skruvarna (S3).
Skruva ihop alla delar av påmatningstratt (P1) med hjälp av de medföljande skruvarna (S1).
Skruva fast påmatningstratt (P1) i valsverket (V1) med hjälp av medföljande skruvarna som sitter fast på den (S2).
Montera vevhandtag (V2) på valsverk (eller använd borrmaskin).
Montera gummiskydd (P2) på den övre delen av påmatningstratt (korta sidan vid vev).
Krossning
Placera kvarnen ovanpå en stor hink. Håll med handen och använd andra handen för att veva eller hålla borrmaskinen.
Alt.1 Använd borrmaskin (du kan använda en elektrisk borrmaskin). Använd låg hastihet (1.5 kg / min) för bästa resultat.
Alt. 2 Använd vevhandtaget Normal kapacitet vid manuell krossning är ca 1 kg / min.
Säkerhet
För säkerhets skull, använd aldrig maltkvarnen utan skivan eller påmatningstratten. Stick aldrig in fingrarna i tratten under tiden du krossar malt. Vid första krossningen, släng bort ca 100g av den första krossade malten.
Justering
Spaltbredden kan enkelt justeras steglöst mellan 0 och 3 mm med hjälp av två justerskruvar (S4). Du måste först lossa på lås-skruvarna och efter justering dra åt igen. Optimala gapet är när ca 90% av maltkornen krossas och du kan behöva justera detta för varje maltsort.
Krosskvalitet
Optimum är när 90% av malten krossas fullständigt, men inte till ett fint pulver.